ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
< ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία: 16/01/2016
Διοργάνωση: Φόρουμ
Τίτλος Εκδήλωσης: 16 Ιανουαρίου 2016: 5η συνάντηση για την Πρώιμη Ιταλική Αναγέννηση - Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαλέξεων Ιστορίας Τέχνης

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 5η και τελευταία συνάντηση του κύκλου διαλέξεων με θέμα την Τέχνη της Πρώιμης Ιταλικής Αναγέννησης. Ολοκληρώθηκε έτσι με επιτυχία ο κύκλος αυτός διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης από την Ιστορικό Τέχνης Θεοδώρα Παπαχρήστου.

Θεοδώρα Παπαχρήστου

Το 2007 αποφοίτησε με Άριστα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με καθηγητές στην Ιστορία της Τέχνης τον κ. Νίκο Ζία και τον κ. Μανώλη Βλάχο. Από το 2002 ως το 2006 πραγματοποίησε παράλληλες σπουδές Ιστορίας της Τέχνης στην  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητές την κ. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Ναυσικά Πανσελήνου, Ειρήνη Φλώρου και Νίκο Δασκαλοθανάση. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τον Ιανουάριο του 2015 έλαβε δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορία της Τέχνης με Άριστα – 10, εκπονώντας εργασία με θέμα «Αφηγηματικές απεικονίσεις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο έργο του Jan Van Eyck».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση