ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
< ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία: 29/01/2016
Διοργάνωση: Πινακοθήκη
Τίτλος Εκδήλωσης: Τύπος Κηφισιάς: Όταν η μελέτη & η επίμονη προσπάθεια βγάζουν καρπούς - Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Δέτση στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΤΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ

Εντυπωσίασε την Κηφισιά η παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ε.τ. Μιχάλη Δέτση

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από ανθρώπους της Νομικής Επιστήμης και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς ξεδιπλώθηκε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που διακατέχει τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ε.τ. Μιχάλη Δέτση και το οποίο δεν είναι άλλο παρά το Ποινικό Δίκαιο.

Εμπνεόμενος λοιπόν από αυτό, αλλά και τη  μακρά εμπειρία που έχει στο χώρο της Νομικής Επιστήμης, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο: «Τα εγκλήματα σχετικά με τα υπομνήματα και την υπηρεσία κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων », την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο της Πινακοθήκης Παναγιώτη Κουβουτσάκη και το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Οι ομιλητές

Για τον συγγραφέα και το έργο του μίλησαν ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τακτικό μέλος της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» Λεωνίδας Κοτσαλής, ο ποινικολόγος και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γεώργιος Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ τη συζήτηση διεύθυνε ο Δρ. Φιλολογίας, λογοτέχνης – ιστορικός Στέφανος Ψαρράς.

Όλοι οι ομιλητές χαρακτήρισαν με τα καλύτερα λόγια τον συγγραφέα και το βιβλίο του, καταθέτοντας ο καθένας της απόψεις του, καταλήγοντας στην άποψη του καθηγητή Λεωνίδα Κοτσαλή ότι: «Είναι χρήσιμο και χρηστικό βιβλίο, αρκετά ωφέλιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με το λειτούργημα της Νομικής».

Μάλιστα ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Βασίλης Δημακόπουλος ανέφερε στο λόγο του πως: «Πρέπει να επαινέσω το συγγραφέα για την ανάλυση του Ποινικού Δικαίου, που αυτό μαρτυρεί την μεγάλη εμπειρία του στο χώρο αλλά και την κοπιώδη προσπάθειά του».

Ο συγγραφέας

Στο τέλος της βραδιάς, τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Δέτσης, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παραβρισκόμενους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια των ομιλητών, αλλά και εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας. Για το έργο δεν θα μιλήσω, θα αρκεστώ σε αυτούς που θα το διαβάσουν. Θα πω μόνο πως αποτελεί καρπό μακράς μελέτης και επίμονης προσπάθειας».

Παραβρέθηκαν

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο βουλευτής και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, ο βουλευτής Νίκος Μανιός, ο πρώην υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Πρωτοπαπαδάκης, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, ο αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. Ευριπίδης Αντωνίου, ο αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. Ιωάννης Παπανικολάου, η αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. Ελισάβετ Μπρίλλη, ο σύμβουλος του Συμβουλίου Επικρατείας, πρόεδρος της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» Πέτρος Χριστόφορος, η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. Γεώργιος Σανιδάς, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. Ιωάννης Τέντες, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. Ανδρέας Ζύγουρας, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. Γεώργιος Ζορμπάς, ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. Ιωάννης Γαβρίλης, ο εισαγγελέας Εφετών και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Γεώργιος Γεράκης, εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, η Αρεοπαγίτης Μαρία Βασιλάκη, ο Αρεοπαγίτης Ιωάννης Φιοράνης, ο Αρεοπαγίτης Κωνσταντίνος Φράγκος, η Αρεοπαγίτης Ισιδώρα Πόγκα, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Παντελής Παπανικολόπουλος, ο συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου και πολλοί άλλοι.

Πηγή: Τύπος Κηφισιάς