ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
< ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία: 08/03/2016
Διοργάνωση: Πινακοθήκη
Τίτλος Εκδήλωσης: Δημοτικό σχολείο Ανθούσας - Επίσκεψη των μαθητών της Β' και Γ'1 και Γ'2 τάξης στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη
Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας
 
 
Την Τρίτη 08-03-2016 οι μαθητές της Β' και Γ'1 και Γ'2 τάξης ξεναγήθηκαν στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΥΒΟΥΤΣΑΚΗ, στην Κηφισιά.
 
 Στην «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΥΒΟΥΤΣΑΚΗ» λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Εξειδικευμένο προσωπικό ξεναγεί τους μαθητές στις αίθουσες του κτιρίου, επεξηγώντας και αναλύοντας την πορεία της νεοελληνικής "παραστατικής" ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Ο εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός κύκλος των ξεναγήσεων, ολοκληρώνεται με ειδικές προβολές και εργασίες των μαθητών σχετικές με τα εκθέματα της Πινακοθήκης.
 
 
Λίγα λόγια για την πινακοθήκη:
Η «ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΥΒΟΥΤΣΑΚΗ», κοινωφελής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το έτος 1995 με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Ν. Κουβουτσάκη.
 
Σκοπός της είναι η ανάπτυξη, η καλλιέργεια, η προαγωγή και η διάδοση των εικαστικών τεχνών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική παραστατική ζωγραφική και γλυπτική.
 
 

Λειτουργεί σαν πολυδύναμο τοπικό πολιτιστικό κέντρο και Μουσείο Ζωγραφικής, σε ιδιόκτητο κτίριο ανεγερθέν από τον ιδρυτή της, που ευρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Παπαδιαμάντη, στο κέντρο της Κηφισιάς.
 
  
Η μόνιμη συλλογή της στεγάζεται σε αίθουσες σύγχρονων μουσειολογικών προδιαγραφών, συνολικής έκτασης περίπου 2.000 τ.μ. Οι δαπάνες λειτουργίας της καλύπτονται αποκλειστικά από δωρεές του ιδρυτή της, χωρίς να λαμβάνει δημοτικές, κρατικές, κοινοτικές ή άλλες επιχορηγήσεις.
 
 
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οι χώροι διατίθενται δωρεάν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρέχονται δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.