ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
< ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία: 09/06/2016
Διοργάνωση: Φόρουμ
Τίτλος Εκδήλωσης: 9 Ιουνίου 2016: Πάμε πλατεία - Μουσικές αποχρώσεις «Η Κιθάρα»

ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων «Μουσικές αποχρώσεις», που συνδιοργάνωσαν το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και  ο «Σύλλογος των Φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς»,  την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 παρουσιάστηκε στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη η εκδήλωση με τίτλο «Η ΚΙΘΑΡΑ», με τον Αλέξη Μουζουράκη και την Ισπανίδα Σουζάνα Πριέτο.

“Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κιθάρα ......... εκτός ίσως από τις δύο κιθάρες....”

Αυτό είχε δηλώσει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ρομαντικής εποχής, ο Φρέντερικ Σοπέν. Το  Duo Melis, αποτελούμενο από τον Αλέξη Μουζουράκη και την Ισπανίδα Σουζάνα Πριέτο, είναι ανάμεσα στα σημαντικότερα ντουέτα κιθάρας στον κόσμο. Το Duo Melis ιδρύθηκε το 1999 και γρήγορα έγινε γνωστό στην ευρωπαϊκή σκηνή, αφού κέρδισε μερικούς από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς  για κιθαριστικά ντούο και έχει ήδη χαράξει μια απόλυτα επιτυχημένη διεθνή καριέρα με συναυλίες σε μερικές από τις πιο σημαντικές αίθουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως το Merkin Concert Hall της Νέας Υόρκης, το Concertgebouw του Άμστερνταμ και την αίθουσα Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, ενώ από το 2006 οι καλλιτέχνες διδάσκουν στο Conservatoire National de Region στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Οι δύο κιθαρίστες  έχουν συνεργαστεί  με την Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, με την  ορχήστρα της ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου, την Κρατική Ορχήστρα της Θεσσαλονίκης και την Neubrandnerburger Philarmonie.

Το Duo Melis μας χάρισε μια βραδιά με έργα γραμμένα για δύο κιθάρες και με διασκευές δικές τους για πιάνο και ορχήστρα, ένα μουσικό ταξίδι από το μπαρόκ και τον D. Scarlatti έως το σύγχρονο Αργεντίνικο Τανγκό του A. Piazzola.

Στη συναυλία ακούστηκαν έργα των:

D. Scarlatti, A. Piazzola, D. Bogdanovic, M. De Falla, E. Granados και A. De Lohyer

Φωτογραφίες από την εκδήλωση