ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
< ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία: 29/06/2016
Διοργάνωση: Φόρουμ
Τίτλος Εκδήλωσης: 29 Ιουνίου 2016: Πάμε πλατεία - Μουσικές αποχρώσεις «Το Μπουζούκι»

ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων «Μουσικές αποχρώσεις», που συνδιοργάνωσαν το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και  ο «Σύλλογος των Φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 παρουσιάστηκε στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη η εκδήλωση με τίτλο «ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ», με τον Βαγγέλη Τρίγκα και το μουσικό του σύνολο.

Σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε μόνο οργανική μουσική και είχε ως βασικό σολιστικό όργανο το μπουζούκι, ο Βαγγέλης Τρίγκας παρουσίασε νέες δικές του οργανικές συνθέσεις, καθώς επίσης και διασκευασμένες από τον ίδιο συνθέσεις Ελλήνων λαϊκών, αλλά και ξένων συνθετών.

Ο ίδιος, αναδεικνύοντας σαν σολίστ τις δυνατότητες του λαϊκού μας οργάνου, αναζητεί την καταξίωση του μπουζουκιού, όχι μόνο μέσα από την λαϊκή μας παράδοση, αλλά και από την ένταξή του σε σύγχρονα Ελληνικά αλλά και ξένα μουσικά ρεύματα.

Το συστήνει εκ νέου στο κοινό, με ήχο διαφορετικό, που ενσωματώνεται αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο των κλασικών οργάνων, βιολοντσέλου, κλασικής κιθάρας, κοντραμπάσου, πιάνου και μαντολίνου.

Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου του μπουζουκιού και του κλασικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων, προσφέρουν μία νέα ενδιαφέρουσα ακρόαση της Λαϊκής μας Μουσικής, που είναι παράλληλα και νέα πρόταση.

Ακούστηκαν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Τρίγκας μπουζούκι

Θόδωρος Μπρουτζάκηςπιάνο, Αλέξανδρος Κασαρτζήςβιολοντσέλο

Γιώργος Διδάχοςκιθάρα, Λάμπρος Κουκουβήςμαντολίνο

Αντώνης Τζίκαςκοντραμπάσο

Φωτογραφίες από την εκδήλωση